DKK 56,75

Færøerne  - Flaget, folket og fremtiden

11.04.2019 kl. 19:00 Nordatlantisk Hus, Odense C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 56,75

TUREN GÅR TIL FÆRØERNE Billedforedrag med forfatter og journalist Lisbeth Nebelong De atten øer i Nordatlanten er i forrygende transformation, hvor gamle traditioner som fårehold, grindefangst og kædedans forenes med nutidig levevis. Økonomisk- og befolkningsvækst, turismen vokser og der bygges hoteller, kulturhuse og store, moderne skoler.

Lisbeth Nebelong vil fortælle med billeder og ord om de smukke færøske øer, om deres historie, natur og folket. Færøerne er kendte for deres fantastiske smukke natur, deres kultur og folkets venlighed, og stærke traditioner kombineret med et moderne samfund.


2019 markerer 100 året for det færøske flag Merkið.

I Nordatlantisk Hus startes markeringen med et foredrag med forfatteren Lisbeth Nebelung, der med udgangspunkt i flaget Merkið fra 1919 dykker ned i hundrede års dramatisk Færø-historie og forholdet til Danmark før og nu. Foredraget ledsages af en billedkavalkade om det lille land i rigsfællesskabet, der både formår at holde fast i urgamle traditioner og udvikle sig til et moderne nordisk velfærdssamfund.

Som barn og ung boede Lisbeth Nebelong tre år i Tórshavn og har siden besøgt Færøerne talrige gange. I 2000 skrev hun masteropgave om de daværende løsrivelsesforhandlinger med den danske regering, og i foråret udkommer hendes fjerde udgave af rejsebogen "Turen går til Færøerne". Desuden har hun skrevet tre romaner derfra, der nu er udgivet i ét bind som "Færø Blues Trilogien".